Artikler - Side 2

Publisert 24. sep. 2020 10:50

Dagen@IFI (eller kort: Dagen) arrangerer årlig den største bedriftsdagen for IT-studenter i Oslo. Vanligvis skjer dette på IFI, men på grunn av en viss type mikrobe blir det digitalt i år. Vi har pratet med dagen@IFI om hva de gjør og hva det innebærer å være aktiv innen Dagen.

Illustrasjon av nettsiden til FUI
Publisert 11. sep. 2020 11:33

IFI-bloggen har pratet med Dennis Norheim som er styreleder for Fagutvalget ved IFI (FUI). Han har vært aktiv i FUI siden han startet på IFI og har nylig fullført det tredje året i robotikk og intelligente systemer. I dette intervjuet skal han forklare hva FUI er, hva de gjør og hvorfor denne foreningen er så viktig for alle IFI-studenter.

hjemmekontor, skrivebord, speil, longboard, symaskin, bukett
Publisert 4. sep. 2020 13:03

Høsten er i gang og IFI har åpnet, dog med begrensninger. Med disse begrensningene i bakhodet er det ikke dumt å fortsette søken etter hjemmekontor-inspo.  Sagt på moderspråket:

if heavy smittervernstiltak == true:

    hjemmekontor

else:

    IFI

Vi har fått bilder av hjemmekontoret til Gyda som går andreåret på programmering og systemarkitektur(bachelor). Sammen med bildene har hun inkludert et lite tips på å bli kvitt den svette nerdestemninga som sniker frem når en progger. Og med det gir vi ordet til Gyda!

Publisert 25. aug. 2020 14:41

August == slutten av sommerferien og er en glimrende anledning til å se tilbake og reflektere over hvordan det siste semesteret har gått. Mange av dere er sikkert kjent med Scrum, men har dere tenkt over hvordan metoder fra Scrum også kan bli brukt i andre deler av livet? Uavhengig av Scrum-metodikken innebærer at man utvikler i sprinter, har et planleggingsmøte i starten av hver sprint og en retroperspektiv i slutten av hver sprint. La oss nå tenke oss at et semester er en sprint, og at sommerferien kan brukes til å ha en retro av forrige semester og planlegge neste semester.

Bildet viser en person som holder en bok over ansiktet
Publisert 14. aug. 2020 14:11

Gratulerer med studieplass på verdens beste institutt for informatikk! Selv var jeg førstis i fjor og jeg husker hvor overveldende tanken på studiestart var. Alt som skulle ordnes, leiligheten som skulle skaffes og et helt nytt utdanningssystem som skulle forståes. Hvis du er like stressa som jeg var, er det bare å senke skuldrene, for her får du en liste over alt jeg skulle ønske jeg visste før jeg begynte på IFI.

Bildet er en illustrasjon av en laptop som viser to roboter og en UFO
Publisert 27. juli 2020 12:12

Er du litt som meg, som hadde lyst til å studere IT etter videregående og søkte på informatikk uten helt å vite hva det er? Er svaret hver gang noen spør hva du EGENTLIG skal studere «Eee... Datagreier?». Frykt ikke, som fjorårets førstis er jeg her for å forklare hvorfor å søke informatikk ved UiO på samordnaopptak var en sabla god ide! Her er 4 grunner til at det å være IFI-studenter fantastisk!

Bildet inneholder en illustrasjon av en person omringet av spørsmålstegn.
Publisert 5. juli 2020 19:11

Å starte som student på universitet er en opplevelse som kan være skremmende, spennende og kanskje litt nervepirrende. Heldigvis har du ingenting å frykte, siden alle er i samme båt. Da jeg skulle starte å studere informatikk: programmering og systemarkitektur ved IFI, hadde jeg mange tanker rundt studiestart. Kommer jeg til å møte ålreite folk? Er det vanskelig å finne frem til og på universitetet? Hvilken pc trenger jeg, hvilke bøker trenger jeg, hvor kjøper jeg alt det her og så videre. I denne bloggposten deler jeg min erfaring og kanskje sitter du med de samme spørsmålene som jeg gjorde. Jeg husker at det var særlig to temaer jeg hadde i tankene da jeg bestemte meg for å begynne å studere. Vil jeg få venner, og kan jeg starte uten minimale forkunnskaper?

Innsendte bilder
Publisert 22. juni 2020 11:13

Vårsemesteret er endelig over for mange studenter, og flere av oss kan endelig slappe av. Selv om store deler av universitetet er stengt, holder hjemmekontoret fortsatt åpent. Noen går fra studie til sommerjobb, hvor arbeidet må utføres hjemme. I denne artikkelen vil vi se på og anmelde hjemmekontoret til Nanette, og håper den kan inspirere til endringer man kan gjøre i sitt eget hjemmekontor. Avslutningsvis setter vi en samlet karakter basert på størrelse, lysforhold, interiør og arbeidsenergi.

Bildet inneholder en illustrasjon av en hånd som skriver "hei"
Publisert 17. juni 2020 18:31

Ønsker du å bidra? Har du noen gode råd og tips? Eller kanskje du trenger å få utløp for kreativiteten? Uansett - vi vil vite hva du har på hjertet! Du velger selv sjanger og tema du ønsker å skrive om. Bidrag til IFI studentblogg er heller ingen dum ting å sette på CV-en.

Vi ønsker åpenhet på bloggen og publiserer derfor ikke anonyme innlegg. Send oss en epost til studentblogg@ifi.uio.no, dersom du ønsker å bli publisert. Vi poster ingenting uten din godkjenning og tillatelse. Du får beskjed før innlegget ditt postes. Har du andre spørsmål eller innspill, er det bare å ta kontakt!

Bildet inneholder et skrivebord med pc, ipad, notatbok og diverse på
Publisert 17. juni 2020 18:25

Nå som lesesalen og termstuene har blitt relokalisert til studentenes soverom, har trolig kravene til den gamle "lesekroken" endret seg for de fleste. Vi vil gjerne bidra til inspirasjon (eller en latter) i innleggsserien "Mitt hjemmekontor".  Det første hjemmekontoret vi skal se på tilhører Nanette som går masterprogrammet Robotikk og intelligente systemer på IFI. 

Bildet inneholder teksten IFI-blogg samt en illustrasjon av en finger som trykker ned en enter-tast
Publisert 3. juni 2020 14:44

Velkommen til IFI-blogg! Dette er en blogg som er laget av og for IFI-studenter. Vårt mål er at du som IFI-student skal finne blogginnlegg som er med å styrke IFI-samholdet, noe vi mener er spesielt viktig når studielivet blir mer digitalt enn tidligere. 

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.