Artikler - Side 2

Koronastatistikken ser ikke bra ut. Nye smittevernstiltak blir iverksatt hele tiden, og studenter har ikke akkurat kommet så veldig godt ut av dette. Jeg personlig er både sint og irritert over mange av de politiske avgjørelsene som har blitt tatt det siste året, særlig det som angår studenters økonomi og velferd. Vi i IFI-bloggen vil gjerne høre hva du synes, fordi det er viktig at vi begynner å ta denne diskusjonen på alvor.

Kan jeg innrømme en ting? Den siste uken vært overraskende nerdete for meg. Og da mener jeg ikke at den har vært nerdete fordi jeg sitter fastlåst til PC'en mens jeg griner meg gjennom masteroppgaven. Jeg fant nemlig ut at det var veldig lurt å bruke en femtedel av husleia på et gamingtastatur. Ikke det at jeg gamer, men jeg skriver masteroppgave og da har jeg lyst til å tafse på noe bra i prosessen. 

Ukas tips sentrerer nemlig rundt det å nerde med stolthet. Om det var tastaturinnkjøpet som fungerte som et gateway-drug eller om det alltid har ligget latent i meg er ikke lett å si. Etter å ha studert på IFI i snart 5 år, kan vi kanskje konkludere med at det var uunngåelig. "Velkommen til familien" synes jeg å høre fra et sted i det fjerne...

Vi har bedt Omid slakte memesene dere sendte inn. Sjekk ut hvilken karakter du fikk i IFI-bloggens aller første episode av Meme-review!

 

(Klikk på videoen under bildet)

IFI-bloggen begynner med en fast spalte som du kan forvente å se hver mandag. Den kommer til å handle om uka som har vært, uka som kommer, tips og annet snacks.

Selv om vi alle er under lockdown så går vi mot lysere tider, og det er fullt mulig å søke om utveksling høsten 2021. Fristen for å søke nærmer seg med stormskritt, så det gjelder å være raskt ute! IFI-bloggen har snakket med utvekslingsrådgiver Anne Aaen-Stockdale og fått svar på alt du trenger å vite dersom du ønsker å tilbringe neste semester utenlands.

Godt nyttår til alle sammen! Vi håper alle har fått en fin og trygg feiring. Om du har hyllet sabbaten fullt ut eller studert litt mellom julekakene, så kan du finne inspirasjon i Majas høytidsvennlig hjemmekontor. I motsetning til det vi tidligere har sett, foretrekker Maja å jobbe i sofaen (noe hun ikke er alene om). Les videre for inspirasjon til hvordan du kan balansere mellom konsentrasjonen og kosentrasjon. 

Det er fem dager igjen til jul, og i motsetning til lommeboka er kjøpesenteret helt fullt. Det frister ikke så veldig å løpe ut å kjøpe noe, men heldigvis finnes det alternativer! Her er en liste over (nesten) 20 tips til billige julegaver du kan ordne på flekken.

Så du har reist hjem til jul og er allerede lei av å spille Yatzy med familien. Frykt ikke! Her er en kort oversikt over hvilke spill og apper som hjelper deg med å holde kontakten med IFI-gjengen, slik at du overlever ferien med psyken i behold.

Det er eksamensperiode, og skippertakssesongen er allerede godt i gang på IFI. Etter hvert som stressnivået øker hos den enkelte, er det flere og flere basalbehov som nedprioriteres. Mangel på søvn og hygiene begynner å fremstå som åpenbart (vi ser på Bliss-folka!), så vi har bestemt oss for å skrive en enkel survival-guide til eksamensperioden. Først ut er mat og snacks. 

Vi på IFI er så heldige som har en studentkafé på bygget. Ikke bare har de ordentlig utstyr, gode melkefrie alternativer og et stort utvalg av kaffe og te, men alt kan også fås til svært studentvennlige priser og det er takket være de frivillige baristaene og styremedlemmene som holder hele sjappa gående. IFI-bloggen har intervjuet tre studenter (Vincent, Victoria og Amund) som har jobbet som frivillige i hele fire år(!) for å finne ut hva som gjør at de stadig kommer tilbake.

Vi søker studenter som liker å skrive saker og lete frem gode historier med kreative vinklinger til IFI-bloggen. Som skribent på IFI-bloggen jobber du veldig fleksibelt. En organiserer mye av arbeidstiden sin selv, noe som gir mye frihet.

Skal du ha en americano, cortado eller bare en klassisk traktekaffe? Noen ganger kan de forskjellige kaffedrikkene høres ut som et annet språk (og det er det for så vidt). I overveldelsen av alt som finnes der ute, så er det fort gjort å ende opp med det samme gamle, selv om en gjerne kunne tenke seg å prøve noe nytt. IFI-bloggen har intervjuet Victoria, Vincent og Amund som jobber frivillig som baristaer på Escape om kaffen de tilbyr. Men før det smæcker vi opp en aller så liten kaffeguide for de som vil prøve noe nytt, men trenger litt mer betenkningstid enn det som er sosialt akseptert når en allerede står ved baren. Vel bekomme!

Dagen@IFI (eller kort: Dagen) arrangerer årlig den største bedriftsdagen for IT-studenter i Oslo. Vanligvis skjer dette på IFI, men på grunn av en viss type mikrobe blir det digitalt i år. Vi har pratet med dagen@IFI om hva de gjør og hva det innebærer å være aktiv innen Dagen.

IFI-bloggen har pratet med Dennis Norheim som er styreleder for Fagutvalget ved IFI (FUI). Han har vært aktiv i FUI siden han startet på IFI og har nylig fullført det tredje året i robotikk og intelligente systemer. I dette intervjuet skal han forklare hva FUI er, hva de gjør og hvorfor denne foreningen er så viktig for alle IFI-studenter.

Høsten er i gang og IFI har åpnet, dog med begrensninger. Med disse begrensningene i bakhodet er det ikke dumt å fortsette søken etter hjemmekontor-inspo.  Sagt på moderspråket:

if heavy smittervernstiltak == true:

    hjemmekontor

else:

    IFI

Vi har fått bilder av hjemmekontoret til Gyda som går andreåret på programmering og systemarkitektur(bachelor). Sammen med bildene har hun inkludert et lite tips på å bli kvitt den svette nerdestemninga som sniker frem når en progger. Og med det gir vi ordet til Gyda!

August == slutten av sommerferien og er en glimrende anledning til å se tilbake og reflektere over hvordan det siste semesteret har gått. Mange av dere er sikkert kjent med Scrum, men har dere tenkt over hvordan metoder fra Scrum også kan bli brukt i andre deler av livet? Uavhengig av Scrum-metodikken innebærer at man utvikler i sprinter, har et planleggingsmøte i starten av hver sprint og en retroperspektiv i slutten av hver sprint. La oss nå tenke oss at et semester er en sprint, og at sommerferien kan brukes til å ha en retro av forrige semester og planlegge neste semester.

Gratulerer med studieplass på verdens beste institutt for informatikk! Selv var jeg førstis i fjor og jeg husker hvor overveldende tanken på studiestart var. Alt som skulle ordnes, leiligheten som skulle skaffes og et helt nytt utdanningssystem som skulle forståes. Hvis du er like stressa som jeg var, er det bare å senke skuldrene, for her får du en liste over alt jeg skulle ønske jeg visste før jeg begynte på IFI.

Er du litt som meg, som hadde lyst til å studere IT etter videregående og søkte på informatikk uten helt å vite hva det er? Er svaret hver gang noen spør hva du EGENTLIG skal studere «Eee... Datagreier?». Frykt ikke, som fjorårets førstis er jeg her for å forklare hvorfor å søke informatikk ved UiO på samordnaopptak var en sabla god ide! Her er 4 grunner til at det å være IFI-studenter fantastisk!

Å starte som student på universitet er en opplevelse som kan være skremmende, spennende og kanskje litt nervepirrende. Heldigvis har du ingenting å frykte, siden alle er i samme båt. Da jeg skulle starte å studere informatikk: programmering og systemarkitektur ved IFI, hadde jeg mange tanker rundt studiestart. Kommer jeg til å møte ålreite folk? Er det vanskelig å finne frem til og på universitetet? Hvilken pc trenger jeg, hvilke bøker trenger jeg, hvor kjøper jeg alt det her og så videre. I denne bloggposten deler jeg min erfaring og kanskje sitter du med de samme spørsmålene som jeg gjorde. Jeg husker at det var særlig to temaer jeg hadde i tankene da jeg bestemte meg for å begynne å studere. Vil jeg få venner, og kan jeg starte uten minimale forkunnskaper?

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.