Anbefalt mengde maksimalt 100 mg dag. Større mengde kan resultere i sykdomstilstander som tidligere nevnt høyt blodtrykk, hypokalaemia, og muskelsvakhet (myopati). Anisolje kan etterape lukt og smak som lakris.
Etter tørking høstes røttene, skrelles og ekstraheres med flytende ammoniakk. Damper inn ammoniakkekstraktet i evaporator. Feller ut med svovelsyre og krystalliseres til hvite krystaller i 96% etanol bestående av monoammonium-glycyrrhizin. Glycyrrhizin består av glycyrrhetininsyre bundet med to sukkermolekyler glukuronsyre (O-β-d-glucuronosyl-(1'→2)-β-d-glucuronic acid) Glycyrrhizin er hovedkomponenten sammen med flavonoider, hydroksylkoumariner og beta-sitosterol.
Glukouronsyre fjernes i metabolismen ved hydrolyse av , bindes til plasmaproteiner inngår i enterohepatisk sirkulasjon.
Glycyrrhizin → 18β-glycyrhretininsyre (enoksolon) → 3β-monoglukuronyl-18β-glycyrhretininsyre. Siste trinn i lever.
Lakrisrot radix glycyrrhizae brukt som droge liquiritiae radix i farmakopéen (gr. pharmakopoiia - tillaging av legemidler).